Reiniging luchtkanalen

Het reinigen en onderhouden van luchtkanalen is van groot belang voor een gezonde werkomgeving. Luchtkanalen zijn een belangrijk onderdeel van het totale ventilatiesysteem en zorgen voor schone lucht op de werkvloer. Brabant In- en exterieurverzorging houdt jouw luchtkanaalsysteem in top conditie.

Bye bye bacteriën

Luchtkanalen transporteren vuile lucht naar buiten en schone lucht naar binnen. Vervuiling stapelt zich op aan de wanden van de luchtkanalen, waar het de ideale leefomgeving voor bacteriën vormt. Om een gezond en schoon binnenklimaat met een goede luchtkwaliteit te kunnen garanderen, is het nodig om je luchtkanalen periodiek te laten reinigen.

Luchtkanalen schoonmaken

Onze ervaren schoonmakers reinigen zorgvuldig alle onderdelen van het luchtkanaalsysteem. De luchtkanalen, de afzuig- en WTW (warmteterugwin) units, de roosters, de kleppen en de filters. We hebben een breed scala aan reinigingsapparatuur waarmee we maatwerk leveren. Zo hebben we draaiende borstels aan meterslange, flexibele assen en speciale stofzuigers om de luchtkanalen grondig te reinigen. Vettige luchtkanalen in de buurt van keukens maken we schoon met warm water onder hoge druk. Na een behandeling door Brabant In- en exterieurverzorging ventileren de luchtkanalen weer optimaal! Uiteraard regelen we het ventilatiesysteem na de reiniging opnieuw voor je in.

Maatwerk reiniging

De exacte schoonmaakbehandeling en de frequentie daarvan is afhankelijk van de mate van vervuiling en de bestemming van de geventileerde ruimtes. Een operatiekamer stelt andere hygiënische eisen aan het reinigen van de luchtkanalen dan een werkplaats. Daarom stemt Brabant In- en exterieurverzorging het onderhoudsplan volledig af op jouw wensen en behoeften. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies of een maatwerk onderhoudsplan!

Vragen of een melding? 0416 650 221