Algemene Informatie

Impregneren van de gevel

impregnerenIn 2005 hebben wij de proef op de som genomen en onze voorgevel geheel gereinigd. Na deze behandeling hebben wij de helft van de gevel geïmpregneerd om te kijken wat het verschil zou zijn. Zoals u op deze foto ziet is het verschil na 1 jaar al goed zichtbaar. Links is geïmpregneerd en rechts niet; links is nog schoon en echt rood terwijl er op de andere kant groen op groeit. Kijk naar ons pand en u ziet het verschil!


Telescoop glasbewassing

Een bijzondere manier van glazenwassen is de telescoop glasbewassing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van puur water, waarbij doormiddel van omgekeerde osmose de zouten en mineralen uit het normale leidingwater worden gezuiverd. Dit water maakt door haar bijzondere moleculaire eigenschappen zeer goed schoon en laat geen strepen achter. Door de telescoop glasbewassing kan bovendien tot 10 meter gewerkt worden zonder te klimmen en op plaatsen die voor een hoogwerker niet bereikbaar zijn.

Deze techniek is zeer nieuw en als we hem toepassen zijn er altijd veel vragen. Daarom hieronder een paar veel gestelde vragen met de antwoorden er op.

Hoe kan water reinigen?

Dit komt door de speciale moleculaire structuur waardoor vuil zich hecht aan de watermoleculen

Is het niet heel erg zwaar?

Nee, de buis en slangen zijn allemaal gemaakt van lichtgewicht aluminium en hierdoor is het werken met deze methode vele malen lichter en minder arbeidsintensief dan het werken met een ladder.

Maakt de borstel geen krassen?

Nee, de borstel maakt geen krassen want deze is speciaal gemaakt voor deze werkzaamheden en heeft gespleten haren.

Wat kun je er nog meer mee doen behalve glasbewassing?

Het is een zeer goede en beproefde methode om b.v. ook beplating, belettering, kunststoffen en auto’s mee te wassen.

Is het milieuvriendelijk?

Deze methode is zeer milieuvriendelijk want er worden geen chemicaliën bij gebruikt en het water spoelt net zo makkelijk in de goot als regenwater.